Az emberi társadalom, degradációra épülő megchanizmusa, komplexusok mentén működik. Az elnyomott elme, más módon látja azonos dolog képét és a reakció is más lesz az észlelés során, így a várt eredmény sem lehet más, mint eltérő! Az elme örökíti a bölcsességet és a reinkarnáció hatása, évszázadok óta, jótékonyan hat az emberi élet fejlődésére. Hiszem, hogy az emberek jók és a megszerzett tudást, jóra szeretnék, jól használni. Ezt még akkor is hiszem, ha sok ellentmondás és elnyomás van a mai világban. Lám itt is megindult az élet és a létezés mentén, egy emberi beszélgetés. Az érző, lélekkel bíró és szerettel rendelkező ember, maga körül kivirágoztatja a lelkek rétjét! A többi, a vihar, a jég, meg természetéből eredendően veszi el a maga területét. Ám ahogyan a mondás szól: A felhők között, mindíg süt a nap!

Markovits Emese kezdte a beszélgetést gondolat ébresztőjével: “Az én értékeim szerint más lett a világ, kifordultak önmagukból az emberek… Ezáltal sajnos a barátságok is átértékelődtek…”

Norbu Shop megjegyzését idézném: “a csalodas jo dolog,tisztul a kep.ha homalyosan latok az gond.akiben csalodtam az a segitom.pontositunk egyutt.”

Hermann Lászlót idézném: ” Ha irodalmi és történelmi emlékeimet újralapozom akkor nekem is úgy tûnik, hogy a helyzet évszázadok és ezredek óta semmit nem változott. Az értékrendek ugyanazok maradtak. Ami feltehetôen változik, az a mi viszonyrendszerünk.
Új viszonyok: új felfedezések, új meglepetések, új kapcsolatok.

A történelem az mutatja, hogy az emberi Bölcsesség minden generácíóval kihal és nem örökíthetô 🙂 Az pedig nagyon jó !!

Kedves barátom felfedezését idézem: A koszos tányért a koszos vízben tisztára lehet mosni!!

A féregírtással pedig óvatosan bánnék :-). Már nagyon sok “férget” írtottunk különbözô szelekciós kritériumok mentén :-(. Fájdalmassá persze akkor válik igazán, amikor mások vélik úgy, hogy én vagyok a férgese és elkezdenek hatékonyan szelektálni.”

Fischer Györgyöt idézném: ” Az hogy mi a jó és mi a rossz mindenki maga dönti el. Talán eddig is ilyen volt a világ, csak most nyíltabban beszélnek. Drága anyukám mondta mindig, nem azt számít, hogy mit mondanak,hanem az, hogy ki mondja. A feltétel nélküli elfogadást nagyon kevesen ismerik, azt meg még kevesebben,hogy senkit sem szabad megváltoztatni,ezért értek egyet Zoltánnal, elfogadjuk vagy sem!”

Erhardt Lászlót idézném: ” Az, hogy KI az a valaki, részint abból derül ki, hogy mit gondol, mit mond. Feltétel nélkül pedig senkit sem kell elfogadni. Lehet, de nem kell. Az ellenszenv ugyanolyan természetes érzés, mint a rokonszenv. Szerintem.”

Petrásovits Zoltánt idézve : “Korábban sem volt ez máshogyan, nevezetesen sokan döntenek az anyagiak, mások a külsőség, míg egyesek a belső alapján. A döntés jogát elvenni másoktól kár lenne, a hibázás lehetősége minden döntés mögött meghúzódik. Abban is egyet értünk, torzult az értékrend így a döntés alapja sem tiszta háttérből merítkezik. Ennek ellenére, nyugodtan alszom, mert ezek az emberek, nem az én barátaim! :)”

( Az oldal tartalmát ne oszd meg, ne másold le és ne tedd közzé az engedélyem nélkül!)