– Emberek életét lehet vele tönkre teni, egy rossz mondattal, egy hibásan megfogalmazott kifejezéssel, kijelentéssel.

– Emberek életét lehet tönkre tenni intrikázással (mások háta mögötti pletykálás).

– Emberek életét lehet lassú méregként tönkre tenni a folyamatosan adagolt szurkálódó megjegyzésekkel, másokról, vagy saját magáról, saját maga képességeiről, kinézetéről, olyanról amivel a másikra hatni tud az intrikáló.

– Emberek ölni képesek haragjukban, elkeseredettségükben, vagy önmaguk ellen fordulni egy rossz hír hatására, egy rosszul megfogalmazott és mások felé irányuló szó, vagy mondat következményeként.

– Emberek az életüket teszik kockára másokért, másokkal közösen egy tévedésbe ejtő szó vagy cél érdekében és családok maradnak árván a SZÁJ tevékenysége nyomán.

Elég lenne csak szépen a békességet beszélni, am ások életébe akkor belefolyni ha azzal építeni lehet és megértetni a SZÁJ egy buta eszköz.
Mi emberek pedig okos lények vagyunk és megtanultuk, hogy a száj haragból, elkeseredettségből, gyúlöletből, féltékenységből, olykor olyat szólhat amiből nekünk is vagy akár a beszélőnek is baja, vesztesége származhat!

Mielőtt beszélsz, csak a felére emlékezz annak amit most felsoroltam és fele annyi embernek okozol kárt, fájfdalmat és veszteséget vagy kétszer annyi embert teszel boldoggá, mert megfontoltan és békésen beszélsz, szeretet sugározva!

Segítsd a pozitív megfogalmazással annak megértését, hogy mitől lehet jobb az adott helyzet, hogyan tud a másik ember építkezve feltörekedni az általa rossznak ítélt állapotból. Adj neki szeretetet és talán ettől megerősödik majd másokra ezt kisugározhatja. A boldog ember ragyog szokták mondani, a szomorú pedig süt a fájdalomtól!

Amikor a SZÁD NEM EVÉS-re használod, ezzel a néhány mondattal talán jóra fordítod néhány embertársad életét!

Sok boldog beszélgetést barátom…