Az Internet szolgáltatód megszívathat: RBL/CBL SPAM tiltás! VIGYÁZZ!

Az eset velem is megesett MA, aki évek óta RBL tiltásról cikkezek. Ez olyan tiltás amit az az IP cím kap akinek DINAMIKUS kiosztású mint pl. T-Online, UPC, Digi stb. ahol a modem amit kaptál KAP EGY IP-címet és annyi!

Annyi bizony:ahogyan a képek alapján fogod látni, ellenőriztem az IP címet és bizony RBL/CBL nevű tiltásban volt az IP-m, amit kiosztott a szolgáltató 12 napja egy modem kihuzás után (a kép magyarázat, nem ez az IP az).

Mondjuk miért is ellenőriztem volna ( mostantól minden reggel megteszem) hiszen ki gondolná, hogy az INTERNET szolgáltatója által kiadott IP: SPAM/CBL/RBL és EGYÉB tiltáson van!

Kérlek vedd a fáradtságot és:

1. Kérd le az IP-cimedet: ( https://ipcim.com/hu/ )

2. Amit kaptál másold bele ide és nézd meg, minden zöld vagy van piros X a képen. ( http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx )

3. Amennyiben van piros X akkor ide ird be ujra az IP-det: https://www.spamhaus.org/lookup/ ) Kér néhány adatot és olyan email cimet ami nem yahoo,gmail,freemail. stb. ) Küld egy kódot, amit beirsz és félóra mulva törölnek.

Akinek több piros X lesz mint a CBL az bátran irjon rám, segitek leszedni a gépét! (zpetrasovits@gmail.com)
Akinek nincsen piros X-e az hurrázzon, az megúszta /igaz érdemes modem kihuzogatás után ezt mindig ujra ellenőrizni, mert mindig ujabba IP-t kaphatsz kivéve UPC, ott ez szivatósabb)

Remélem neked nem lett piros X-ed!

Ezt a bejegyzést azért osztom meg veled, mert 1 hét alatt 23 ember kért e tárgyban segitséget:Mindegyik RBL/CBL tiltáson volt a sszolgáltatónál! Olyan emberek is akik SAP mérnökök és olyanok is akik webgurunak nevezték magukat! Ez bárkivel előfordulhat:légy résen!

Amennyiben pirosban találtad magad és sikerült megoldanod, kérlek irj nekem ide egy kommentet, láthassam, hányan tudtak ezzel megoldást találni amit posztoltam!

üdv,

Petrásovits Zoltán