Nekem a Biblia szó egészen mást jelent mint azoknak akik egy közhasználati szóval próbálják elérni üzleti sikereiket és a célközönségüket. Azt gondolom a Biblia jelentése az egyébként szokványos lexikon megfogalmazása szerint a görög tekercs szóból ered és azoknak a könyveknek a gyűjteménye amelyeket a zsidóság és kereszténység istentől sugalmazottnak fogalmazott meg: ennek okán pedig szentnek!

Akkor amikor a Biblia szót valaki a marketing haszna épülésére használja, bárhogyan is erőlködik, bármit is ír: Önmagában a saját marketing szegénységét írja le ezzel! Mitől lenne a Marketing Biblia kifejezés egy emberek számára szánt kereskedelmi termék?

Milyen más nevet lehetne adni a könyvnek? Lehetne pl. Gipsz Jakab Marketingje, lehetne Marketing a sikerért, vagy a siker marketing, netalán a siker marketingje, bármi más lehetne. Ezzel szemben valaki úgy gondolja a Biblia szó és a Mrketing társítása a Marketing Biblia kifejezéstől a hiteles?!

Az üzlet ilyen formán történő összekeverése egy kellően visszatetsző megoldás: ennyi erővel Vatikáni Marketing, vagy Buddhista Marketing címmel is illendő egy könyvet kiadni? Aligha kell egy egyébként magát sikeresnek nevező marketing szakembernek, ilyen névtársítással méltatlan módon vásárlókat szereznie. Azt a Google keresési benyomást kelteni, főleg a nagyszámú Biblia kereső kifejezés ( 76.400.000 találat) és a Marketing kereső kifejezés ( 1.740.000.000 találat) társításával, mint ami a TOP könyv a piacon, az amitől a marketing maga alkotódik, amiből a marketing éled, akitől ez eredendően a legjobb tudás anyag!

Szerintem akinek tudása van, eljut azokhoz a személyekhez direktben is akik követni képesek és elméjükkel felfogják az írás tartalmát Marketing Biblia című elnevezés nélkül is, mert csupán a szerző: önmagában úgy teljes egészében hiteles az olvasó számára…

A tudás értéke Önmaga reklámja, hangzatos névválasztással azt az izgágaságot érzem, amitől pont a hitelesség elvesztésének félelme érződik ki számomra! A félelmet annak elvesztésétől, hogy ismeretlenségbe veszik az ezek szerint már nem is olyan hiteles tudása. A könyv egyéb hitelességet megkérdőjelező weboldali húzása pedig megmutatta, a félelmet a középszerűségtől, az ismertség elvesztésétől..