Senki ne vegyen biztosra újabb ötven év békét Európában. Ha az euró megbukik, Európa bukik” – érzékeltette a Dow Jones hírügynökség tudósítása szerint Angela Merkel német kancellár az esti EU-csúcs jelentőségét a német Bundestagban, mielőtt a képviselők szavaztak volna arról, hogy milyen mandátummal bocsátják útjára a kancellárt.

Angela Merkel szerintem, sokat kávézott éjszaka, netalán tán még ivott hozzá egy kis élénkítőt is. Biztos valamit innia kellett, mert normális elmével, ember másokban riadalmat nem kelt, felelős politikusként.

Háború lesz e? 

Minden nap háború van! Szó szerint és verbálisan! A napi életben éles, fogcsikorgató módszerekkel, mások megszégyenítésével, kijátszásával, elnyomásával, a hatalom és azon emberek akik pénz által szerzett birtokláshoz jutottak, elnyomásban tartják azokat, akik kisebbek, gyengébbek, vagy függőbbek tőlük.

Az egész világ háborúzik napi szinte, az öldöklés látszólagossága pedig társadalmi problémákban csúcsosodik ki. Nevezetesen, egyre több az öngyilkos férfi és nő a társadalmunkban, olyanok akik egyébként egészségesek, békés életre képesek, családjuk van és szeretik őket sokan. Mások életéért képesek voltak tenni, de a jelen társadalom elnyomta őket, elvette a hitüket az erejüket és a támaszukat, hogy tehessenek másokért.

Olyan módon ahogyan most folyik a háború, úgy évek óta folyik és még sem mondjuk azt, hogy háború van, hanem azt mondja helyette a társadalom irányító rétege, hogy válság van és küzdelem.

A válságot tisztelettel, akkor érzi az ember, ha kevesebbje jut, kevesebbet költ, gyengébb autóval, rosszabb ruhával vagy kevésbé tápláló étellel lepi meg az élet. Azok akik a válság okait létrehozták, a maguk életterében nem éheznek, nem nélkülöznek. Azokat akik maguk a hatalom mindig életképes technológiákkal látja el a hátterük, azért  “puncsolnak” náluk mások, hogy ezt megszerezzék, megadják és általa, a megszerzett előnyből, maguk is életteret nyerjenek.

A nagyszámú politikusi hiénának eladott jó autó, jó technológia, telefon, laptop vagy szoftver, társadalmi erőt ad, terjedést a fizetős rétegben, a hatalomban. A lobby tehát ilyen, amiért évek óta szintén számos ember halt már meg, mert kiesett a lobby körforgásából és  nem bírta agyban elviselni a terhelést, megadta magát a körforgás előtt.

A háború azonban más!

A háború a verbális szintjén túl, fegyverrel, ölésre alkalmas eszközzel történik és akkor nevezzük csak háborúnak, ha valaki nyíltan felvállalja azt, hogy Ő most ellenünk háborúzik. Addig ez verbális pettingje a háborúnak. Verbálisan meg ugyebár nem jelentik ki, hogy háború van, naponta megölnek több ezer embert Merkelék is más kormányok is, még sem mondjuk rájuk, hogy gyilkosok, meg hogy háborúznak. Ők sem mondják magukat háborúban lévőknek, azt mondják, ez a válság, szedi a gyengébben terhelhetőbb emberi áldozatokat.

A háború évek óta tart!

Emberek millióit fosztja ki néhány gazdag és körmönfont politikus és pénzember, aminek eredménye képen, erőforrásokat vonnak össze és tartalékokat képeznek, de eközben elfelejtik, hogy jön egy olyan pont, ahol már másoknak nem lesz, nekik meg feltűnően sok lesz és hát ez irritálni fogja a többit, a tömeget, a masszát, a plebset ahogy történelem tanárom Petrovay Pista mondaná.

Kadhafi efektus!

Kadhafi megmutatta, hogy emberekkel lehet évekig állóháborúzni, miközben a képmutató társadalmi rétegek, a francia miniszterelnök Sárközy is ott puncsolt Kadhafi előtt, vagy Berlusconi és a jelen amerikai elnök is, a sorban jó néhány látszólag vak politikussal, akik nagy ívben lesz*rták, mi is történik egy másik társadalomban.


Egy másik társadalomban, ahol emberek ezrei haltak meg, egy ostoba ember, buta demagógiája miatt. Kadhafi ennek ellenére inkább férfi és harcos mint a többi neki puncsoló politikus, mert felvállalta, hogy katona és küzdelemre van ítélve, még ha rosszul mérte fel az erőviszonyait, akkor is 40 évig tartott  az amit látnia kellett ennek a sok más országban élő politikai vezetőnek, hogy Kadhafi egy diktátor aki emberek életé veszi el a pénzért, a hatalomért!.

Belügy az amit nem akarod hogy lássanak mások!

A kéz kezet mos elv érvényesül, a vaksi politikus nem hülye csak gyáva, a politika színtéren ezt taktikának  nevezik, az életben csupán féregnek hívják az ilyeneket, vagy haszonlesőnek.  Gyakorlatilag tehát emberek életével játszadozhatnak politikusok felelősség nélkül, mert a fene nem kérdezi meg tőlük, miért árulták el népüket, nemzetüket és polgáraikat.

Addig lophatnak, gyűjtögethetnek és tehetnek tönkre emberi életeket, ameddig csak kedvük tartja  és bizony ezért még szót sem lehet ellenük emelni, ők az erkölcsileg védett, társadalmilag megbecsült élőlények.

Merkel asszony vallásos családból származik, majd érdekes pálfordulással, professzor férje mellől tovább állva, a politikát választotta és látszólagos egyensúlyával elvarázsolta a világot, ám az empatikus készségéből kihalva, olyan ostoba módon demoralizálja az embereket, amiből ilyen módon, véleménye értékként láthat napvilágot. Olyan értékként, ami  mögött luxus lakás, luxus autó, luxus bankszámla húzódik meg és az egyébként közepes szintű egyetemi tanári fizetéssel élőkhöz képes, hatalom is társul a felsorolt anyagi javak mellé.

Politikusként minden olyan világos, olyan egyszerű, annyira kézenfekvő, a hatalmon lévők erejét az állam, keményen dolgozó embertársak pénzén összejött adóforintja adják a hátteret, ahol bizony minden esetben a kulcsot nyakában hordók olyan bölcsekké avanzsálódnak ami évek múlva egy jobb vicclapban is megállnák a helyüket.

Javaslokén Merkel asszonynak és más miniszter társainak egy jó ötletet: Éljenek ők is annyiból mint a magyar átlag, olyan lakásban és olyan feltételekkel mint azok akiknek a pénzéből luxus autóikat megvehetik, olyanok között, akikből ők életteret vehetnek maguknak, olyanokkal, akik között kellene élniük!

Merkel asszony tehát bátran beszéljen, ahogyan látható a politikus egy olyan lény, aki érdekből hazudhat, feddhetetlen marad és még morális győzelmét a pénzügyi erősödése is kíséri, kísérheti világszerte!

A háború tehát nem most kezdődött, hanem folyamatosan ott van az emberek vérében, a lelkében és nem a Merkeli kijelentéstől fognak összpontosulni, robbanni, hanem mert az embereknek előbb mint utóbb, elege lesz ebből a hazug politikusi fellengzésből!

Merkel asszonynak pedig hülyeséget beszélni nem felelősségi kérdés, majd ígér másikat, ha nem jön be a háborús fantazmagóriája, elvégre politikus lenne vagy mi a fitty-fene!