A parasztember öreg szamara!

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni, mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni nem éri meg kihúzni az öreg szamarat.

Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette, mi történik és először rémisztően üvöltött, aztán, mindenki csodálatára, megnyugodott.

Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb mászik.

Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést.

Minden probléma csak egy lehetőség a tovább lépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg!

Rázd meg hát magad és lépj te is egyet feljebb ! ! !

A történet a mai élő gondolkodássalk iegészitve:

A tények az életben azonban arról mutatnak bizonyságot közel 50 évnyi élettapasztalattal a hátam mögött, hogy a az emberek akik lefelé lapátolják rád a földet tudatosan teszik pusztítási szándékkal, nem néznek le és csodálják meg amint kimászol, ha kimászol.

Másodsorban de elsődlegesen, az emberek alig néhány százaléka ismeri fel a vészhelyzetben ezt a lehetőséget, mindenki pontosan arra gondol, mint az ember aa kútban a fél faluval a feje fölött: Engem most be akarnak temetni. Ebben az esetben epdig, én még 1-2 emberen kívül, nem láttam senkit, aki ne kucorodott volna össze, hogy a szemét és száját védje a földtől, a portól, a lélegzésének fenntartása érdekében.

Már pedig ez esetben a túlélést, pont az egyszerű lénye hozta a szamárnak, amíg a lapátolók is jószándékbol tolták rá végül a földkupacokat.

Sajnos a mai civilizált társadalom lakói ezt máshogyan értelmezik:Az ember a kutban megfélemlik, védekezik, a többi meg simán csak meg akarja ölni, vagy megkinozni! Szeretem a hasonló témabeszédeket, mert kina egyszerű népétől ez jól hangzik, akik tényleg olyanok ott Nepálban is mint ez a szamár a kútban. A civilizált társadalom lakóját azonban a túlélést érő támadásokról szóló elborzasztó videók, ezen gondolatok megfogalmazásáig sem juttatják el. Ami maradt ennek okán: Félelelm a haláltól, gyűlölet az ellenfél iránt és bosszúvágy a megtorlásra, ha túléli. Buddhistául: Mohóság > Gyűlölet > Hamistudat! Ébresztő: A túlélés az USZOLÓGIA tudománya a sűlyedő hajón! A Meteorológia, vagy a Geologia nem eszköz…

Jó példa erre a Shaolin kolostorbol a kifelé vezető út. A bejáratnál kapa, ásó, láncos bot, hornyoló és sok más kerti eszközből veszel el…az ásó és a hornyoló nem jó ötlet, a láncos bot sem, a kapa a helyes…az volt…de ezt utolag ismered csak fel..A félelem igy vezeti félre ott, akkor az embert! A szamár csupán. buddhista szellemű őszinte lény volt! TÚL akart ÉLNI!