Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy nyolcosztályos nőszemély akinek hihetetlen történeteitől még az óperenciás tengeren túl is fetrengenek a népek mikor meghallják.

Történt egyszer mikor még a világ kis világ volt és ama világ melyben élt, telve a sok valótlan sanyarúsággal, elrabolták őt a gyötrő mámoros percek. Egykoron midőn sétált az nagy világ bejárata előtt, arra járt egy láthatóan mesebelinek tűnő herceg és a 14 éves álomlány életét is megváltoztatta. Fogta az összes cuccát és elvarázsolta az ország egyik szegletéből a másikba. Az akkor még egyszerű lányka, beleszédülvén az herceg birodalmába elvarázsolódott és hirtelen elfelejtkezett az iskolába járásról is. Az iskoláról melyre még anyja anno midőn a hamuba sült pogácsa nélkül elindította az világ előtti életébe és annak tandíjáról, melyet anyja érte fizetett az oskola első közép osztályáért. Lőn nagy szerencséje ám a herceg csak előkerült lovának köszönhetően, anyja is lóvá változott. Ez a hirtelen pálfordulás persze nem sokaknak tetszett hiszen ki szereti ha a ló és a muter is paripává alakul, de hát a világ már csak ilyen főleg a modern mesékben.

Teltek múltak az évek és bizony a derék lányka addig küzdött az életben, hogy 17 éves korára csak elérte, hogy a régi herceg nem csak a lovát de őt is garanciában cserélje. Talán nem is tudta a herceg, hogy a lánynak a szépsége mellé volt egy “kis” hibája, ugyan is elég füllentős volt szegényke. Ezt azért még sem gondolhatjuk, hogy a szépség nem minden főleg ha a szépség mulandó, a lányka meg egy kicsit gyarlóra is sikeredett. Annyira gyarlóra, hogy a pénz és a csillogás vált élete egyik értékmérőjévé, ahol a majdnem halálos közúti baleset cabrió autóval és ezt követő láthatatlan plasztikai műtéttel is megtörténhet, de benne van a megálmodott érettségi bizonyítvány is, számtalan külföldi utazással, melyek általa nem látott de elképzelt országokba történtek.

Egy reggelen arra ébredt, érettségi bizonyítvánnyal és szakmával rendelkezik,  az érettségivel aminek eléréséhez sem aggyal, sem fenékkel nem rendelkezett és hát lássuk be, az élete így is egy kész kalandregénnyé nőtte ki magát körülötte e közben. Kaland regénnyé és olyan kis érdekességekké mint a fantom utazás Amerikába két évig de csak képzeletben, mert hát élőben még sem volt ott soha, aztán a csodálatos soha el nem végzett középiskola, majd a megálmodott modell szakmai karrier is csak egy a sok közül melyet a lányka magáénak vallhat. Ember nem volt ki életében ne dőlt volna be neki, hiszen ki az akinek a szeme ne lábadna könnybe a kis szép pofikáját látva, hogy ő a szegény kis megtépázott, Ennek ellenére nem lett több ő mint egy évai kosztümbe bújt, kígyó tanonc, kinek álcáját már annyian levették és akikkel ezen okon meg is szakította félelmében a kapcsolatot ezekkel az emberekkel minddel.

Teltek múltak az évek és a lányka elbújva korábbi ismerősei elől, csak megtalálta önmagát és elővezetett egy mese receptgyűjteményt. A mese receptek lényege, hogy az tanuljon meg főzni belőle akinek 10 műkörme és legalább 10 ékszere van, miközben  könyvét, a kiadók oldalán jegyzett  és önmagáról irt blogbejegyzéseivel reklámozza, bár terméke igen kétesre sikeredett. Az élet nagy szakácskönyvében azonban az ilyen Lukrécia Bordzsa elemek sem sokáig táplálják a tüzet ami egyszer eloltódik a kígyók konyhájában is. A megszerzett értéknek látszó tárgyakról is kiderül, hogy léha, hasztalan dolgok. Az egyszerű ételek között pedig ugyebár nem szerepel a lazac még akkor sem ha valakinek ez a buta fejében átlagos hétköznapi étellé degradálódik, hiszen lássuk be.: A mesék vége mindig az, hogy az olvasók felébrednek, megtörlik szemüket, a hősöket meg a poros enyészet felejteti velünk, annak emlékezete nélkül, hogy valaha is láttuk volna lovuk por áztatta nyomát.

A főzés tudománya azonban arra elegendő volt, hogy megfőzött több herceget és több tucat paripát is lóvá tett, de nem ám lóformában. Aztán a végén csak kifőzte fehérneműben a maga mese sztoriját és modern XXI. századi nőként fazékba csalta a környékre betévedő  és országhatárokat is átszelő herceget.  Aztán lett nagy lakodalom, heted hét-határon túl nyúló és kinyúló történetek míg végül de nem utolsó sorban még az úszómester is majd odavesztette úszógatyáját a nagy dinóm dánomban. Bele is remegett a sok hazugságba a fél világ de leginkább azok akik látták az egészet, mai napig azon vakargatják fejük búbját: miként lesz a hazudós nyolc osztályos lánykából a szerencse lánya és bizony ki kell jelentsük a tanulás smafu ha egyetemre jár is az ember lánya: aki ilyen jól hazudik, még  a végén önmagát is megkoronázhatja.

Amennyiben a mesélőképessége egyenértékben lenne az igazsággal ami a nyolc osztályos lány szájából elhangzik bárhol, akkor az én mesém is tovább tarthatna, de nem…ez nem az a mese….