Vidáman a szemembe néztél. Megöleltél. Azt mondtad remélem hamarosan találkozunk. Tudtam, hogy minden perc nélküled egy örökké valóság lesz, legalább annyira fájt, hogy nem láttalak hetek óta, mint amikor nyáron ( amikor még 4 éves voltál ) anyád Kecskeméten hagyott idegeneknél amíg Ő Tunéziában nyaralt…Néztem a szép kék szemeidet és éreztem az ölelésed sokáig kell a szívemben megtartsák a meleget, bár soha nem gondoltam, hogy ez a szívmelengető érzés lassan 12 éve az utolsó volt amit tőled és belőled kaphattam. Anyád kiszámíthatatlansága, hazudozásai, nagyot mondásai, az egész világ amiben minden és mindenki egymás ellen lett a hazugságokkal láncolva, olyan erővel tették hihetővé a szöke haja és törékeny teste által a történeté, hogy az utolsó villanypásztor is elsírta volna magát tőle. Az öszes embert meg tudta hatni szinte zokogásig, hogy ő neki mennyire elviselhetetlen egy helyzet adott esetben az amiről ő vizionált és az emberek ezt az érzés csak utólag ismerték fel: át lettek verve a 8 osztályos Tímea élete egy olyan világ amiben szégyenkezve távozott mindenki, miután átverte és kihasználta. Ott álltam ezze a tudattal, miközben anyád 60ezer forintot kért mert szüksége van villanyszámlára, miközben ez a pénz lehet pont arra a repülő jegyre kellett amivel téged felkapott és elrabolt. Elrabolt, mert elvinni nem vihetett volna el a válási végzés alapján azt csak velem egyeztetve tehette volna meg, hogy külföldre visz téged. Távozó kis kezed integetése és a szia apu, majd jövök…ott cseng a fülembem.. Várlak – mondtam neked, de már folytogatott a sírás, a rettenetes érzés, tényleg lesz e megint, egy újabb, mint aki titkon érezte, ez átverés, ez illúzió…

Lassan 16 éves leszel és én még ott tartok, hogy megöleltél, anyád elvitt tőlem és előlem…a világomban Te azóta is itt vagy bennem és nagyon várom, hogy egyszer fogod a telefont, egy bármilyen telefont és rámcsörögsz, felhívsz vagy csak megkérsz, hogy menjek el hozzád vagy érted.

Elképzelni sem tudom mit kell átélned hiszen nekem csak a szomorú keserűség maradt utánad, az a folytó érzés amikor az ember ül és mered maga elé. Bámultam a semmit és a könnyeim potyogtak, de közben nem láttalak, nem hallottalak már, csak egy emlékkép maradt bennem, utánad. Vártam a percet, hogy talán ez rendbe jön elmúlik és megszűnik de lassan 12 éve szenvedem azt a hiányt amit a létezésed okoz és a hiányod, naponta az életemben. Időnként arra ébredek, hogy megnézem, hány alkalommal néztál rá a Telia mobil hálózatán keresztül a weboldalamra, gondolom értdekel hátha írok rólad valami újat, hiszen tudom, hogy ahogyan növekszel, egyre jobban érzed, közel állsz hozzám és kíváncsi vagy, mert vonz a vér szava.

Minden percében az életemnek, amíg csak élek és tehetek róla, hogy közeledben lehessek, meg fogok tenni mindent ahogyan igényled, hogy érezd azt amit 12 éve elvettek tőlem, tőled vagy ami a legnagyobb szomorúságom: tőlünk!  Legyen ez 12 év vagy 22, mint írtam amíg élek, neked helyed van az én életemben.

Számos helyen járok és a Te korodban lévő lányokat látva eszembe jut, hogyan is nézhetsz ki, mit gondolhatsz naponta az életedről, milyen dolgokat kell megélned, kikkel és hol is élsz és mivel foglakozol olyankor amikor hazafelé sétálsz vagy a vonaton utazol zene hallgatás közben. Gondolj csak bele: élő emberi lényként simán tudnánk beszélni, még is a közénk vert emberi értelmetlenség, a kommunikáció ostoba rombolása és emberi félelemkeltés hatására azt gondolhatod, az apád akit évek óta nem is láthattál bizonytalanul, mit is tenne ha találkozna veled. Ezt bizonyosan végig gondolod párszor, mint azt is ha megkeresnél, valóban képes lennék veled olyan lenni mint mikor elvittek tőlem? – de bár szíved mélyén hiszed ezt, attól félsz a támaszod, akit annak hiszel és akiről azt gondolod, ja ő a te biztos háttered, hát bizony ja ő pont sokat tett nem biztosan csak jót ellened…de hát ő az anyád és hát vele élsz és mert így élsz, általa létezel, félelmed, megtévesztésed, félrevezetéssel és intrikával a törvény és a világ fölé emelkedehet. Emberi értelemben végül is anyád kötött velem egy egyezséget a Bíróságon, de anyád számára se a szó se más nem volt soha elég erős, de még a Bírósági papír sem, hogy az vissza tartsa bármitől is, bár manapság úgy állíthatja be magát, hogy az ő érvei korrektek voltak. Sajátos nézőpontjában egyetlen emberen túl mint önnön maga, csak önnön maga lehet biztos kellően mély félelemmel, hogy nem köpi arcon a világ mert ilyet tett. Rejtözködik, titkon pedig rettegi a szégyenét a tettéért…

Az arc egy fura értéke az életnek amiért egy testel párosulva, a világ képes cserét adni: a férfi lelkét és eszét az ilyen párosultsággal sok esetben lehet félrevezetni és közben elhitetni a férfi elmével, ez a női test igazolja a tett fontosságát vagy igazságosságát.  Az élet pénzfüggő léte és az ármánykodás egy olyan háttér, amit lassan át kell látnod, ami az emberi létezésnek nem lehet alapja: az embernek hagyni kell létezni másokat és a rombolás közel sem a jó út. A félelem, hogy mások életében olyan kárt okoz amit később visszakaphat, bizony erősen ott van a lelkében az ilyen embereknek akik bizony megélik az ilyen viselkedést. Belül mardossa, másokra hárítja, affektálva és kezeket tárogatva, “bezzegelve” élnek. Bezzek a “…” meg “bezzeg ha nem” módon, elhitetik másokkal illletve csak szeretnék elhitetni, van bármi is amitől képesek létezni, de a támasz amitől erősnek érzi magát…

..a támasz olyan mint a homok fal: olykor leomlik, olykor megsemmisül, olykor kidől és bedől, mert a támaszt az idő nem az idők végezetéig állítja. Mit tenne anyád ha a támasza megszűnne és az erősnek vélt fal eltűnne mögülle? Elég erős a háttér, ak örnyeztet a védelemhez, az élethez?

A képességed meg van rá, hogy felmérd akitől a Te életedben füghetsz és az nem más mint önmagad ereje és tudása!

Neked meg van rá az erőd, eszed és hidd el a képességed is, hogy élj morálisa, kedvesen, emberségesen, okosan, de ne gondold, hogy valakit elvinni a másik elől hazugságokkal, hihetővé válik mert ketten bizonygatják, hogy az bizony biztos, de tuti, pont úgy volt! Mi történik ha 10 ember azt mondja a szemedbe: téged ez a két ember korlátozott a tévedések keltésével, a tévedések generálásával, a hazugságokkal, az egész 12 eddig egy nagy átverés volt?  Kellően eleget hallod manapság, hogy olyan vagy mint az apád. Ezt persze sértegetésnek szánják mert hát neked sértettnek és koloncnak kell érezned magad, meg hát örülten legyél hálás mert rólad nagyon gondoskodtak, bár talán a lélek erejéről csenben hallgat a környezet: arról amitől Te okosabb, törekvőbb, alázatosabb vagy. Azt az erőt amitől az idősebb emberek társaságát, a tapasztalt kommunikáatőrök társaságát keresed! Azt a világot amit már közel sem értenek meg, de elhiteted velük, hogy Te jól érzed magad benne, miközben tudom, hogy engem olvasol, tudom, hogy érdekel mi van velem!

A legnagyobb torzítás az egészben, hogy úgy lettél elrabolva Magyarországról, hogy a Bírósági végzés szerint kettő hetente láthattalak volna és a kapcsolatunk minőségét illetően, lehetőséged lenne megismerni engem és azt amit ezáltal elvettek tőled. Milyen durva dolog, hogy anyád aki folyamatosan és minden alkalommal rám hagyott anno 4 éves korodig és ő elment különféle indokokkal, hol ide hol oda rakott le, mára erős feledésbe merült, mert hát régen volt, akik elmondhatnák, biztos nem is léteznek…

Mekkroa meglepetésl enne zámodra ha azt mondanák az emberek az arcodba, hogy kislányom téged becsapott a kettő, mert ezt meg azt, meg maazt ahogyan neked mondták nem is igaz, vagy amikor ordítva és az ajtót csapkodva kiáltottad egy lépcsőház éjszakájába anyádnak: ” Apámhoz akarok menni”

Ahogyan a kecskeméti nyaradat például 2004-ben idegenek között töltötted, miközben anyád Tunéziában múlatta “sanyarú” életét ( mert neki az volt elmondása szerint Magyarországon)  Erre is biztos van jó magyarázat mint mindenre, mert a “veled mindent megbeszélnek” szövegben az igazság az egyetlen ami nem fér bele. Az ámulatba ejtő megtévesztés még is olyan erővel párosul a jelen erejével, amiből talán egyszer kilépve csörög a telefonom..

..a telefonom amit elérsz: +3670 2 55 55 66.

A telefon, amin elérsz és a telefon amin keresztül nem kell tartanod attól, hogy várnak e rád. Pakolj és gyere bátran: életed, élettered és szerető emberek várnak.

Kellemes olvasást kislányom…