Nézz a szemébe, ugye milyen elesett és ápolásra szorul?

Pedig ha nem segítünk neki, a “sintér” őt is elviszi a telepre és gyűjthetünk majd neki alázatosan, hogy nehogy elaltassák! Ugye nem szeretnéd ha a bátor szempárból, kihunyó szemfény csillagok legyenek? Idős otthonok mélyén várod ennek a csodálatos emberi szempár fényének kihunyását, mert nem mersz szembenézni az elmúlással?

Az ember az első:Védd az időseket és a családodat!

Két állatvédelem között gondolj idős szüleidre, beteg rokonaidra, hozzátartozóidra, vagy azok elhalálozása esetén, segíts idős és ellátásra szoruló szomszédaidon, embertársaidon. Szeretnék végre olyan képeket látni ,ahol fiatalok idős embereket segítenek, vagy netán elvadult viszonyaikat rendezik szüleikkel, testvéreikkel! Józan ésszel fel nem tudom fogni, honnan ez a mérhetetlen együttérzés a kutya és macska iránt, miközben a saját családokkal szemben, ez koránt sem ilyen hatalmas mértékű és önérzetes!

Megannyi szeretni való lény mellett elsőként kellene gondolnunk azokra, akiknek köszönhetjük a létünket, a törődést, a tudást, a megismerést, a szeretetet, vagy a haragot. Bárhogyan is alakult az életed, a szüleid ,testvéreid, a szomszédaid, mindig is a környezeted részeként, formálják, formálták életedet!

Annak felismerése, hogy ezzel mit teszel a Te döntésed! Amikor támogató ezreseidet, törődésedet egy állat felé is fordítod, jusson eszedbe hány olyan emberen segíthetnél ez idő alatt ,akiknek köszönheted az életed egyes élményét, vagy annak a tudásnak az alapjait amiből Te emberré lettél!

Bőségesen boldogsággal tölti el az idős embereket a törődés vagy a rájuk történő gondolás esetleg egy ölelés amitől melegséggel tölti el testüket a sok esetben elfelejtett érzés!

Bőségesen elég lesz ha a magad környezetében sugárzol szeretetet, adsz segítséget, biztosítod az ott élőket a barátságos hozzá állásodról. Amit tehettél ezzel megteszed! Az összetartozás érzése a magány egyik legjobb ellenszere. Ne hagyjuk embertársainkat elmenekülni állataik érzelmi rabságba, mert a kutya és macska azt az alapvető ölelést nem fogja megadni amit mi EMBEREK tudunk adni egymásnak.  Nyilván az emberrel szembeni érzelmi kifogások ,a harag, a gyűlölködés, a megnemértés, az undor, az utálkozás, a kifogások egész sora elegendő ok, hogy ne tegyünk semmit!

Vannak emberek biztosan látom akiket adott esetben Mi nem tudunk szeretni, az ő szeretetüket, a róluk való gondoskodást mások is elvégezhetik helyettünk.

Tegyünk végre önmagunk környezetéért és amiben lehet, segítsünk embertársainkon!

Az EMBERMENTÉS a környezeted jóérzésű létezését eredményezheti!